Ragú z tofu s divokou rýží

Nevíte si rady s tofu? Můžete vyzkoušet recept na sladkokyselé ragú, které není vůbec náročné a přitom je to jídlo velice efektní i díky použití divoké rýže.
Ingredience
- 150 g tofu natural
- 2 lžíce sójové omáčky (Tamari)
- 1 lžíce octa
- červená a žlutá paprika
- 2 rajčata
- půlka cibule
- 2 stroužky česneku
Na dochucení sladkokyselého ragú:
- 1 lžička medu
- mletý zázvor
- římský kmín
- sůl a pepř
- petrželka
Příloha:
- divoká rýže
Postup
Tofu natural pokrájíme na kostky a necháme marinovat ve 2 lžicích sojóvé omáčky a 1 lžíci octa. Mezitím si omyjeme a nakrájíme na nudličky červenou a žlutou papriku a 2 rajčata. Cibuli a česnek posekáme na drobné kousky a dáme (nejlépe) na teflonovou pánev s troškou vody, kde je podusíme. Poté přidáme tofu s marinádou, pokrájenou zeleninu a za občasného míchání dusíme asi 10 min.
Nakonec ochutíme 1 lžičkou medu, mletým zázvorem a římským kmínem. Také osolíme a opepříme dle chuti. Na talíři posypeme posekanou petrželkou. A jako přílohu podáváme uvařenou divokou rýži, připravenou dle návodu na obalu.