Ragú z tofu s divokou rýží

Nevíte si rady s tofu? Můžete vyzkoušet recept na sladkokyselé ragú, které není vůbec náročné a přitom je to jídlo velice efektní i díky použití divoké rýže.

Ingredience

  • 150 g tofu natural
  • 2 lžíce sójové omáčky (Tamari)
  • 1 lžíce octa
  • červená a žlutá paprika
  • 2 rajčata
  • půlka cibule
  • 2 stroužky česneku

Na dochucení sladkokyselého ragú:

  • 1 lžička medu
  • mletý zázvor
  • římský kmín
  • sůl a pepř
  • petrželka

Příloha:

  • divoká rýže

Postup

Tofu natural pokrájíme na kostky a necháme marinovat ve 2 lžicích sojóvé omáčky a 1 lžíci octa. Mezitím si omyjeme a nakrájíme na nudličky červenou a žlutou papriku a 2 rajčata. Cibuli a česnek posekáme na drobné kousky a dáme (nejlépe) na teflonovou pánev s troškou vody, kde je podusíme. Poté přidáme tofu s marinádou, pokrájenou zeleninu a za občasného míchání dusíme asi 10 min.

Nakonec ochutíme 1 lžičkou medu, mletým zázvorem a římským kmínem. Také osolíme a opepříme dle chuti. Na talíři posypeme posekanou petrželkou. A jako přílohu podáváme uvařenou divokou rýži, připravenou dle návodu na obalu.