Rybí placičky s cuketou

Máte rádi rybí prsty, ale snažíte se odolat smaženému? Je tu pro vás recept, kde si pochutnáte i bez smažení. Navíc recept je vhodný i pro osoby s celiakií.
Ingredience
- 250 g filé z pangasiuse (ale můžete použít i filé z tresky)
- 1ks vejce
- cuketa
- kukuřičná mouka
- vařená rýže
- sůl
- koření dle chuti (např. můžete použít koření na ryby – bez soli)
Postup
Filé z pangasia uvaříme spolu se solí a kořením. Nastrouháme si na drobno cuketu. Až je ryba měkká tak ji natrháme na kousky (pokud použijete pangasiuse, nemusíte obírat kosti) a smícháme s vejcem, uvařenou rýží, nastrouhanou cuketou. Nakonec zahustíme kukuřičnou moukou (tím získají placičky zlatavou barvu).
Pak už stačí z rybí směsi vytvarovat placičky, kuličky či jiné tvary a vložit je na pečící papír přichystaný v pekáči. A pečeme do zlatova (15 – 20 min.)