Rybí placičky s cuketou

Máte rádi rybí prsty, ale snažíte se odolat smaženému? Je tu pro vás recept, kde si pochutnáte i bez smažení. Navíc recept je vhodný i pro osoby s celiakií.

Ingredience

  • 250 g filé z pangasiuse (ale můžete použít i filé z tresky)
  • 1ks vejce
  • cuketa
  • kukuřičná mouka
  • vařená rýže
  • sůl
  • koření dle chuti (např. můžete použít koření na ryby – bez soli)

Postup

Filé z pangasia uvaříme spolu se solí a kořením. Nastrouháme si na drobno cuketu. Až je ryba měkká tak ji natrháme na kousky (pokud použijete pangasiuse, nemusíte obírat kosti) a smícháme s vejcem, uvařenou rýží, nastrouhanou cuketou. Nakonec zahustíme kukuřičnou moukou (tím získají placičky zlatavou barvu).

Pak už stačí z rybí směsi vytvarovat placičky, kuličky či jiné tvary a vložit je na pečící papír přichystaný v pekáči. A pečeme do zlatova (15 – 20 min.)