Rychlé kuře se zelím a bramborovými šulánky

Přemýšlíte už dnes nad tím, co rychlého uvaříte k sobotnímu obědu? Máme pro Vás tip na rychlý, zdravý a vyvážený oběd, který se sice hodinu a půl „sám“ připravuje, ale vy přiložíte ruku k dílu opravdu pouze 10 minut, a skvělý oběd bude na stole.

Ingredience

pro 4 osoby:

  • balení kuřecích stehen po 4 kusech nebo kuřecí čtvrtky 6 kusů
  • 1 balení kysaného zelí
  • 1 balení bramborových švábských šulánků / Lidl / nebo bramborový knedlík bez konzervantů nebo polentový knedlík ze zdravé výživy
  • 150 ml studené vody

na ochucení:

  • sojová omáčka Tamary nebo Kikkoman / přírodně fermentované /
  • koření na bramborák nebo jen sladkou papriku
  • sůl
  • 1 vrchovatá lžíce krupicového cukru / nejlépe třtinového /
  • čerstvá pažitka / na ozdobení – nemusí být /

1

 2

 

Postup

Na dno nádoby na pečení rozložíme kysané zelí ze sáčku a zalejeme 150 ml studené vody. Do zelí vmícháme 1 vrchovatou lžíci třtinového cukru.

Kuřecí stehna omyjeme, rozložíme na zelí, kde je z obou stran pokapeme vydatněji sojovou omáčkou a posypeme kořením na bramboráky nebo pouze červenou mletou paprikou a zlehka osolíme.

Vložíme do trouby a pečeme na 250 stupňů celsia 10 minut bez poklice a po 10 minutách nádobu na pečení přikryjeme poklicí a necháme péct 1 hodinu.

Po hodince pečení si odložíme na talíř upečená stehna, do zelí v pekáčku vmícháme noky nebo nakrájené plátky knedlíku a opět jako horní vrstvu dáme kuřecí stehna. Pečeme již pouze 10 minut bez poklice a podáváme.

Na talíři můžeme zdobit např. nakrájenou pažitkou.

Dobrou chuť!