Rychlé těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Špenát nemusíme jíst jen s vajíčkem a knedlíkem či bramborami. Zkuste tuhle méně obvyklou variantu a uvidíte, že přijdete na chuť i třeba méně oblíbenému špenátu. Navíc je to rychlovka.

Ingredience

  • 280 g bezvaječných těstovin (ideální jsou penne či vrtulky)
  • 500 g kuřecí prsa (avšak mohou být i krůtí)
  • 1 balík = 350 g špenátových listů mražených (avšak ani dva balíčky by se neztratily)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 kelímek 180 g smetany extra light 8% od Yoplait
  • sůl, pepř

Na zapečení:

  •  80 g sýru Madeland Light 30 % t.v.s. (nebo i Madeland Fitness 20% t.v.s.)

Postup

Nejprve si nachystáme kuřecí prsa, které se pořádně omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Trošku opepříme, minimálně posolíme. Doporučuji připravit v páře bez tuku.
Následně dáme vařit vodu na těstoviny, které připravíme dle návodu.

Než se maso připraví a těstoviny uvaří, dáme si na pánvičku s vyššími bočními stranami mražený listový špenát, přilijeme trošku vody, osolíme, opepříme a necháme tak 5-10 minut dusit. Nakonec přidáme na drobno nakrájený česnek, popř. jej prolisujeme.

Následně do špenátu přidáme kelímek smetany extra light a rozmícháme.
V tuto dobu je hotové už i maso a těstoviny a vše smícháme v pánvičce dohromady. Nakonec můžeme jídlo ještě opepřit.

Na talíři poté již jen postrouháme sýrem a můžeme nechat zapéct.