Rýžový salát na sladko

Mlsným jazýčkům nebo experimentátorům v kuchyni se zaručeně bude líbit tento recept, protože použité suroviny se u nás do rýže obvykle nepřidávají. Ale změna je život.
Netradiční příprava rýže, ale o to více vás může výsledek mile překvapit. Můžete tak navíc zužitkovat rýži, která vám zbyla z předchozího dne. Do salátu ale také můžete vyzkoušet jiné druhy ovoce, výtečně se hodí i mandarinka či pomeranč.
Tip pro efektní servírování:
Salát můžete podávat v ananasové slupce, pokud se vám podaří zachránit půlky slupky při vykrajování ananasu :-).
Ingredience
- rýže
- rozinky
- jablko
- čerstvý ananas
- oloupané mandle na posypání (mohou být i plátky)
- bílý jogurt na spojení (kdo si nehlídá striktně linii, může přidat zakysanou smetanu místo jogurtu, anebo použít light)
- kari
- citrónová šťáva
- sůl a pepř
Postup
Omyté jablko a dužinu ananasu si nakrájíme na kostky a v míse poté pokapeme šťávou z citrónu. Přidáme ve vlažné vodě změklé rozinky a vše smícháme s předem vařenou rýží (množství záleží na vás, pro kolik lidí pokrm připravujete).
Z bílého jogurtu, koření a citrónové šťávy smícháme dresink, který vmícháme do salátu a vše necháme v chladnu proležet. Při podávání ještě posypeme mandlemi.