Rýžový salát na sladko

Mlsným jazýčkům nebo experimentátorům v kuchyni se zaručeně bude líbit tento recept, protože použité suroviny se u nás do rýže obvykle nepřidávají. Ale změna je život.

Netradiční příprava rýže, ale o to více vás může výsledek mile překvapit. Můžete tak navíc zužitkovat rýži, která vám zbyla z předchozího dne. Do salátu ale také můžete vyzkoušet jiné druhy ovoce, výtečně se hodí i mandarinka či pomeranč.

Tip pro efektní servírování:

Salát můžete podávat v ananasové slupce, pokud se vám podaří zachránit půlky slupky při vykrajování ananasu :-).

Ingredience

  • rýže
  • rozinky
  • jablko
  • čerstvý ananas
  • oloupané mandle na posypání (mohou být i plátky)
  • bílý jogurt na spojení (kdo si nehlídá striktně linii, může přidat zakysanou smetanu místo jogurtu, anebo použít light)
  • kari
  • citrónová šťáva
  • sůl a pepř

Postup

Omyté jablko a dužinu ananasu si nakrájíme na kostky a v míse poté pokapeme šťávou z citrónu. Přidáme ve vlažné vodě změklé rozinky a vše smícháme s předem vařenou rýží (množství záleží na vás, pro kolik lidí pokrm připravujete).

Z bílého jogurtu, koření a citrónové šťávy smícháme dresink, který vmícháme do salátu a vše necháme v chladnu proležet. Při podávání ještě posypeme mandlemi.