Salát s tuňákem a kukuřicí
Snad nejjednodušší salát, který můžete připravit nejen jako rychlou večeři. Díky slaďoučké kukuřici si na něm zcela jistě pochutnáte.
Jeden z nejjednodušších salátů, který se báječné hodí na večeři. Doporučuji vybrat si nějakého kvalitního tuňáka v konzervě, protože kvalita a chuť se mnohdy u různých druhů velmi liší. Do tohoto salátu radím použít kousky tuňáka, ne drceného. Ledový salát můžete nahradit hlávkovým salátem nebo čínským zelím.
Tip
Budete-li mít velký hlad, nebo budete chtít salát ještě trošku obohatit, můžete přidat i vařené vejce.
Ingredience
- konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (může být i v olivovém oleji a v tom případě nemusíte poté olivový olej přidávat)
- ledový salát
- cca 2 lžíce sterilizované kukuřice
- 2 rajčata
- paprika
- lžíce olivového oleje a balsamikového octa
- sůl
- zelené bylinky dle Vaší chuti
Postup
Omytou papriku a rajčata si nakrájíme na menší kousky a dáme do mísy, kde budeme salát připravovat. Sterilizovanou kukuřici necháme okapat a přidáme k ostatní zelenině. Ledový salát můžeme natrhat na větší kusy nebo nakrájet na proužky. Do zeleniny přidáme tuňáka buď i se šťávou anebo s trochou olivového oleje. Ochutíme ostatními přísadami.