Salát s tuňákem a kukuřicí

Snad nejjednodušší salát, který můžete připravit nejen jako rychlou večeři. Díky slaďoučké kukuřici si na něm zcela jistě pochutnáte.

Jeden z nejjednodušších salátů, který se báječné hodí na večeři. Doporučuji vybrat si nějakého kvalitního tuňáka v konzervě, protože kvalita a chuť se mnohdy u různých druhů velmi liší. Do tohoto salátu radím použít kousky tuňáka, ne drceného. Ledový salát můžete nahradit hlávkovým salátem nebo čínským zelím.

Tip

Budete-li mít velký hlad, nebo budete chtít salát ještě trošku obohatit, můžete přidat i vařené vejce.

Ingredience

  • konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (může být i v olivovém oleji a v tom případě nemusíte poté olivový olej přidávat)
  • ledový salát
  • cca 2 lžíce sterilizované kukuřice
  • 2 rajčata
  • paprika
  • lžíce olivového oleje a balsamikového octa
  • sůl
  • zelené bylinky dle Vaší chuti

Postup

Omytou papriku a rajčata si nakrájíme na menší kousky a dáme do mísy, kde budeme salát připravovat. Sterilizovanou kukuřici necháme okapat a přidáme k ostatní zelenině. Ledový salát můžeme natrhat na větší kusy nebo nakrájet na proužky. Do zeleniny přidáme tuňáka buď i se šťávou anebo s trochou olivového oleje. Ochutíme ostatními přísadami.