Lehké domácí nanuky

Teplých slunečných dnů začíná přibývat a s nimi se občas objeví i chuť na zmrzlinu nebo nanuka, kterých je v regálech obchodů sice spousta, ale vyrobených s použitím umělých aromat a barviv. Vyrobte si proto domácí nanuky z vámi zvoleného čerstvého ovoce a lehkého krému.

Ingredience

Ingredience na 6 nanuků:

  • různé druhy ovoce – celkem 230 g – my jsme použili 1 kiwi, 1 nektarinku, 2 jahody
  • 150 g pomazánky z čerstvého sýra Linessa (Lidl) nebo odtučněný tvaroh
  • 1 vanilkový termix Kunín
  • 2 polévkové lžíce cukru moučka nebo stevie či med (dle preferencí)
  • 1 lžíci šťávy z limetky – nemusí být

pomůcky:

  • formu na nanuky nebo kelímky od jogurtů

IMG_6814

Postup

Ovoce omyjte, nakrájejte a každý druh zvlášť v jiné misce rozmixujte ponorným mixérem (nebo rozmačkejte vidličkou).

Na krémovou hmotu smíchejte pomazánku nebo tvaroh s termixem, cukrem a lžící šťávy z limetky.

Nyní již můžete plnit formu na nanuky.

IMG_6832

Jako první dejte krém a následně formu vyplňte rozmixovaným ovocem. Nakonec vložte do formičky na střed dřívka do nanuků a dejte do mrazáku ztuhnout nejméně na 4 hodiny.

Dobrou chuť !

 

ŽIVINY 1 NANUKU VYROBENÉHO Z POMAZÁNKY LINESSA A SLAZENÉHO 2 LŽÍCEMI CUKRU (20 g):

  • energie 300 kJ
  • sacharidy 10 g
  • bílkoviny 4 g
  • tuků 3 g

 

ŽIVINY 1 NANUKU VYROBENÉHO Z ODTUČNĚNÉHO TVAROHU A SLAZENÉHO 2 LŽÍCEMI CUKRU (20 g):

  • energie 286 kJ
  • sacharidy 10 g
  • bílkoviny 4,5 g
  • tuků 0,35 g

Složení z těchto nanuků dělá pochoutku, kterou si můžete v létě dopřát navíc ke svému jídelníčku. Energii určitě vychodíte/vyběháte/vyplavete 8-). Rozhodně to není kompletní chod.