Lehké domácí nanuky

Teplých slunečných dnů začíná přibývat a s nimi se občas objeví i chuť na zmrzlinu nebo nanuka, kterých je v regálech obchodů sice spousta, ale vyrobených s použitím umělých aromat a barviv. Vyrobte si proto domácí nanuky z vámi zvoleného čerstvého ovoce a lehkého krému.
Ingredience
Ingredience na 6 nanuků:
- různé druhy ovoce – celkem 230 g – my jsme použili 1 kiwi, 1 nektarinku, 2 jahody
- 150 g pomazánky z čerstvého sýra Linessa (Lidl) nebo odtučněný tvaroh
- 1 vanilkový termix Kunín
- 2 polévkové lžíce cukru moučka nebo stevie či med (dle preferencí)
- 1 lžíci šťávy z limetky – nemusí být
pomůcky:
- formu na nanuky nebo kelímky od jogurtů
Postup
Ovoce omyjte, nakrájejte a každý druh zvlášť v jiné misce rozmixujte ponorným mixérem (nebo rozmačkejte vidličkou).
Na krémovou hmotu smíchejte pomazánku nebo tvaroh s termixem, cukrem a lžící šťávy z limetky.
Nyní již můžete plnit formu na nanuky.
Jako první dejte krém a následně formu vyplňte rozmixovaným ovocem. Nakonec vložte do formičky na střed dřívka do nanuků a dejte do mrazáku ztuhnout nejméně na 4 hodiny.
Dobrou chuť !
ŽIVINY 1 NANUKU VYROBENÉHO Z POMAZÁNKY LINESSA A SLAZENÉHO 2 LŽÍCEMI CUKRU (20 g):
- energie 300 kJ
- sacharidy 10 g
- bílkoviny 4 g
- tuků 3 g
ŽIVINY 1 NANUKU VYROBENÉHO Z ODTUČNĚNÉHO TVAROHU A SLAZENÉHO 2 LŽÍCEMI CUKRU (20 g):
- energie 286 kJ
- sacharidy 10 g
- bílkoviny 4,5 g
- tuků 0,35 g
Složení z těchto nanuků dělá pochoutku, kterou si můžete v létě dopřát navíc ke svému jídelníčku. Energii určitě vychodíte/vyběháte/vyplavete 8-). Rozhodně to není kompletní chod.