Superrychlá ryba s loupanými rajčaty

Víte proč Eskymáci mají čtyřistakrát nižší úmrtnost na infarkty než lidé z Evropy a Ameriky? Podle statistik mají 13 % omega-3 nenasycených mastných kyselin ve stravě. V zemím západní Evropy jsou tyto tuky zastoupeny pouze z 1 %. Pojďme tedy společně zvýšit toto žalostné procento a připravme si rybí maso rychle a chutně.

Máte chuť na rybu, ale nechce se vám do její přípravy? Nastavte si hodinky a věřte, že do 15 minut je lehké a chutné jídlo na stole a vy uděláte i něco pro své zdraví, jelikož tělu dodáte rybí tuk, který si naše tělo neumí vytvořit. Omega-3 nenasycené mastné kyseliny jsou velmi prospěšné pro váš kardiovaskulární systém, proti Alzheimerově chorobě, proti depresím, pro podporu imunitního systému, u žen také pro zmírnění bolestivosti při menstruaci…

Ingredience

na 4 porce:

  • 1 lžíce rostlinného oleje / řepkového /
  • 1 větší cibule
  • 1 – 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce koření sladké papriky
  • 1 lžička sušené nebo čerstvé bazalky
  • 400 g filátek z tresky / možno použít i lososa /
  • koření solčanky nebo vegety nebo bujón Wűrzl / zdravá výživa /
  • 400 g konzervovaných loupaných rajčat oblíbené značky / nebo kvalitní kečup bez konzervantů – nejlépe domácí /
  • lžíci sójovky Tamari / nemusí být /

suroviny

Postup

Pokrájejte cibuli na kostičky, česnek prolisujte a na pánvi orestujte do zlatava na lžíci oleje. Přidejte polévkovou lžíci sladké papriky a restujte společně zhruba 2 minutky.

Mezitím si solčankou z obou stran okořeňte omyté a osušené pláty, či kostky tresky. Rybu vhoďte na pánev a posypte bazalkou.

Duste zhruba 3 minutky z každé strany a následně vlejte na pánev konzervu s loupanými rajčaty. Pokud jsou rajčata v konzervě v kuse, nakrájejte je na čtvrtiny a pokud je ve vaší oblíbené konzervě málo šťávy, můžete pokrm nadstavit kečupem, nejlépe domácí výroby.

Nakonec pro dochucení pokrmu můžete přidat lžíci sojové omáčky / nemusí být /.

Hotovo! Na talíři servírujte např. s pita chlebem, knackebroty, celozrnným pečivem nebo pokud jde o hlavní chod, můžete jako přílohu použít rýži, brambor ale i těstoviny. Pokrm lze pro větší sytivost posypat i sýrem, který volte do 30% tuku v sušině.

Dobrou chuť!