Superrychlá ryba s loupanými rajčaty

Víte proč Eskymáci mají čtyřistakrát nižší úmrtnost na infarkty než lidé z Evropy a Ameriky? Podle statistik mají 13 % omega-3 nenasycených mastných kyselin ve stravě. V zemím západní Evropy jsou tyto tuky zastoupeny pouze z 1 %. Pojďme tedy společně zvýšit toto žalostné procento a připravme si rybí maso rychle a chutně.
Máte chuť na rybu, ale nechce se vám do její přípravy? Nastavte si hodinky a věřte, že do 15 minut je lehké a chutné jídlo na stole a vy uděláte i něco pro své zdraví, jelikož tělu dodáte rybí tuk, který si naše tělo neumí vytvořit. Omega-3 nenasycené mastné kyseliny jsou velmi prospěšné pro váš kardiovaskulární systém, proti Alzheimerově chorobě, proti depresím, pro podporu imunitního systému, u žen také pro zmírnění bolestivosti při menstruaci…
Ingredience
na 4 porce:
- 1 lžíce rostlinného oleje / řepkového /
- 1 větší cibule
- 1 – 2 stroužky česneku
- 1 lžíce koření sladké papriky
- 1 lžička sušené nebo čerstvé bazalky
- 400 g filátek z tresky / možno použít i lososa /
- koření solčanky nebo vegety nebo bujón Wűrzl / zdravá výživa /
- 400 g konzervovaných loupaných rajčat oblíbené značky / nebo kvalitní kečup bez konzervantů – nejlépe domácí /
- lžíci sójovky Tamari / nemusí být /
Postup
Pokrájejte cibuli na kostičky, česnek prolisujte a na pánvi orestujte do zlatava na lžíci oleje. Přidejte polévkovou lžíci sladké papriky a restujte společně zhruba 2 minutky.
Mezitím si solčankou z obou stran okořeňte omyté a osušené pláty, či kostky tresky. Rybu vhoďte na pánev a posypte bazalkou.
Duste zhruba 3 minutky z každé strany a následně vlejte na pánev konzervu s loupanými rajčaty. Pokud jsou rajčata v konzervě v kuse, nakrájejte je na čtvrtiny a pokud je ve vaší oblíbené konzervě málo šťávy, můžete pokrm nadstavit kečupem, nejlépe domácí výroby.
Nakonec pro dochucení pokrmu můžete přidat lžíci sojové omáčky / nemusí být /.
Hotovo! Na talíři servírujte např. s pita chlebem, knackebroty, celozrnným pečivem nebo pokud jde o hlavní chod, můžete jako přílohu použít rýži, brambor ale i těstoviny. Pokrm lze pro větší sytivost posypat i sýrem, který volte do 30% tuku v sušině.
Dobrou chuť!