Sýrová roládka

Čekáte návštěvu a nechcete chystat zase chlebíčky? Zkuste naši zdravou formu sýrové roládky, kterou jednoduše naservírujete s kousky nakrájeného celozrnného pečiva, zeleniny nebo obložíte oříšky.

Ingredience

  • 200 g cream Cheese light / Lidl / = čerstvý termizovaný sýr, má konzistenci podobnou pomazánkovému máslu
  • 200 g kvalitní šunky / min. 85% masa /
  • 1 polévková lžíce želatinového ztužovače
  • 100 – 150 g plátkového sýra např. Eidam 20% – 30% tuku v sušině / dle velikosti použitého plechu /
  • 1 vařené vejce
  • sůl
  • pepř
  • oblíbené koření např. na bylinkové máslo nebo na saláty

sur

Postup

Nejprve si na pečící papír rozložíte plátky sýra tak, aby se vzájemně plátky částečně překrývaly. Dejte na pár minut do trouby předehřáté na 150 stupňů, aby se sýr trochu roztavil. 

Mezi tím si ve větší misce rozmačkejte vidličkou uvařené vejce, přidejte krémový sýr, koření dle chuti, sůl, pepř. Můžete také ochutit na jemno nakrájenou pažitkou nebo jinou bylinkou. Vše promíchejte s 1 polévkovou lžící ztužovače.

Měkký sýr vyjměte z trouby a rozložte na něj kolečka šunky. Na šunku rozetřete vytvořený slaný krémem a roládku s pomocí pečícího papíru smotejte. Nechte ztuhnout zhruba 2 – 3 hodinky v lednici. Pokud nepoužijete želatinový ztužovač, musíte nechat roládku ztuhnout přes noc.

Dobrou chuť a příjemnou zábavu s přáteli.