Tuňákový salát na toasty

Recept na tuňákový salát či pomazánku je velmi snadný, avšak díky použitým surovinám se jedná o jedinečný zážitek pro chuťové buňky.

Tento tuňákový salát či pomazánku se můžeme připravit i ve větším množství, v lednici totiž vydrží až 3 dny.

Ingredience

  • větší konzerva tuňáka – podle vlastní chuti buď ve vlastní šťávě nebo v oleji
  • cottage sýr (cca stejné množství jako tuňáka)
  • čajovou lžičku dijonské hořčice
  • 1 malá nakládaná okurka
  • malá červená cibulka
  • půl červené papriky

Postup

Co nejjemněji nasekáme papriku a červenou cibulku. Okurku nastrouháme na jemném struhadle. K zelenině přidáme tuňáka, cottage cheese a dijonskou hořčici. Snažíme se suroviny spolu pěkně smíchat.

Pomazánku můžeme poté namazat na toastový chléb nebo na vícezrnný chléb (např. od Delty). Před slepením sendviče ještě přidáme křupavý ledový salát a můžeme ozdobit rajčetem.

Výborná je tato pomazánka na opečených cereálních bagetkách.