Tvarohovo banánový dezert bez pečení

Stává se vám, že dojíte oběd a máte ještě chuť na nějakou malou sladkost? Zkuste recept, ve kterém se snoubí chuť banánu s čokoládovými sušenkami s nižším % tuku, jednoduchých sacharidů a přitom s vyšším podílem vlákniny a bílkovin. Přidáním medu a tvarohu získáte vysněný lehký zákusek.

Ingredience

  • 100 g kakaových sušenek Bebe dobré ráno s  -30% cukru / 8 oválných sušenek /
  • 100 g nízkotučného tvarohu
  • 30 g Flory light
  • 1 vrchovatá kávová lžička medu
  • 1 větší banán
  • kokos na obalení / možno nahradit mletými oříšky nebo holandským kakaem /

pomůcky:

  • mixér nebo palička a igelitový sáček na rozdrcení sušenek
  • potravinová fólie

sur

Postup

Sušenky rozmixujte nebo vložte do igelitového sáčku, který uzavřete a paličkou na maso rozklepejte na prášek.

drcení

Do sušenkové hmoty vmíchejte tvaroh, med a máslo.

misa

Připravte si potravinovou fólii a na ni rozprostřete sušenkovou hmotu na délku banánu.

ban+sus

Na hmotu dejte banán a smotejte fólii. Zlehka hmotu přihlaďte na banán. Nyní roládku rozbalte a ze všech stran posypte kokosem, kakaem nebo mletými oříšky.

rol,kok

Roládku zabalte znovu do fólie a dejte do lednice ztuhnout alespoň na 20 minut.

Při servírování krájejte šikmými řezy na pásky a pro různorodost chuťových buněk můžete přidat k roládce např. jahodu, hroznové víno nebo jiné oblíbené ovoce, .