Tvarohovo banánový dezert bez pečení

Stává se vám, že dojíte oběd a máte ještě chuť na nějakou malou sladkost? Zkuste recept, ve kterém se snoubí chuť banánu s čokoládovými sušenkami s nižším % tuku, jednoduchých sacharidů a přitom s vyšším podílem vlákniny a bílkovin. Přidáním medu a tvarohu získáte vysněný lehký zákusek.
Ingredience
- 100 g kakaových sušenek Bebe dobré ráno s -30% cukru / 8 oválných sušenek /
- 100 g nízkotučného tvarohu
- 30 g Flory light
- 1 vrchovatá kávová lžička medu
- 1 větší banán
- kokos na obalení / možno nahradit mletými oříšky nebo holandským kakaem /
pomůcky:
- mixér nebo palička a igelitový sáček na rozdrcení sušenek
- potravinová fólie
Postup
Sušenky rozmixujte nebo vložte do igelitového sáčku, který uzavřete a paličkou na maso rozklepejte na prášek.
Do sušenkové hmoty vmíchejte tvaroh, med a máslo.
Připravte si potravinovou fólii a na ni rozprostřete sušenkovou hmotu na délku banánu.
Na hmotu dejte banán a smotejte fólii. Zlehka hmotu přihlaďte na banán. Nyní roládku rozbalte a ze všech stran posypte kokosem, kakaem nebo mletými oříšky.
Roládku zabalte znovu do fólie a dejte do lednice ztuhnout alespoň na 20 minut.
Při servírování krájejte šikmými řezy na pásky a pro různorodost chuťových buněk můžete přidat k roládce např. jahodu, hroznové víno nebo jiné oblíbené ovoce, .