Tzatziki nalehko

Řecká specialitka na český zdravější způsob. Můžete si je přichystat podle své chuti, s česnekem, s koprem nebo s obojím. Uvidíte, že vám budou chutnat nejen v létě!

Další specialitka dovezená ze slunného Řecka. Ale i když sluníčko nesvítí, můžeme si na této lahůdce pochutnat. Nebudu vám nutit pravý řecký jogurt, uvidíte, že si pochutnáte i když tam přidáte jogurt Selský od Hollandie (je to můj favorit). Také nebudu psát přesná množství surovin, protože záleží čistě na vaší chuti. Zda máte raději tzatziki husté nebo řidší, česnekové či i koprem.

Tip:

Tzatziki na lehko doporučuji vyzkoušet s knäckebroty.

Ingredience

  • salátová okurka
  • bílý jogurt od Hollandie
  • prolisovaný česnek
  • sůl a pepř (nebo můžete použít přímo koření od Kotány Tzatziki)
  • pár kapek olivového oleje
  • lžíce citrónové šťávy
  • kopr

Postup

Oloupáme si a nastrouháme okurku, kterou před zamícháním do jogurtu pořádně vymáčkáme, aby nepouštěla do salátu moc vody. Přece jen z toho nechceme polévku. Poté zamícháme nastrouhanou okurku do jogurtu. Pak ještě vmícháme prolisovaný nebo rozdrcený česnek. Kdo se rozhodne přidat i kopr, tak ho může přidat nakrájený na drobné kousky. Také můžeme přidat citronovou šťávu a olivový olej pro lepší konzistenci a chuť. Nakonec dochutíme kořením, popřípadně solí a pepřem.