Voňavá rybí sekaná

Filé z tresky má jemné netučné maso a hodí se jak k obědu, tak jako lehká večeře. Je velmi rychle tepelně připravené a obsahuje pro mnoho z nás nedostatkový jód. Pokud se vám již přejedla klasická verze smaženého rybího filé, zkuste si filé připravit netradičně, třeba jako sekanou vonící po majoránce a česneku.

Ingredience

  • 400 g filé z tresky
  • 1 pokud možno celozrnný rohlík / pokud máte celiakii, použijte například jáhlové či pohankové vločky /
  • zhruba 150 – 200 ml mléka dle potřeby / množství volíme dle savosti pečiva nebo vloček /
  • majoránka / možno použít i jakékoli koření na ryby /
  • 1 vejce
  • 5 stroužků česneku
  • sůl dle chuti
  • řepkový olej na pomazání pečícího papíru

 

Postup

Nakrájejte celozrnný rohlík na kostičky, zalijte vlažným mlékem a nechte je nasát mlékem. Pokud jste se rozhodli pro formu zahuštění pomocí vloček, zalijte vločky horkým mlékem a nechte je 10 minut stát.2

Rybí filé omyjte, nakrájejte na kousky a posekejte na jemno nebo pomelte na masovém strojku. Pokud nemáte sekáček nebo mlýnek na maso, nakrájejte filé na co nejmenší kousky.

Rozpalte troubu na 200 stupňů. Formu si vymažte zlehka olejem, aby v ní držel pečící papír. Papír na pečení také potřete pomocí mašlovačky trochou oleje.

Smíchejte rohlík v mléku nebo měkké vločky s rybím masem, přidejte vejce, koření rozmačkaný česnek, sůl. 3Pokud se vám zdá hmota řídká, přidejte trochu strouhanky nebo trochu vloček a nalijte do formy.4

5Pečte na 200 stupňů zhruba 30 minut do zhnědnutí povrchu. Upečenou sekanou vyklopte z formy a podávejte s celozrnným pečivem nebo vařeným bramborem a zeleninovou oblohou.6

Dobrou chuť !

Komentáře

1 komentář
  1. Markéta

    • 8. 1. 2016 v 14:38

    Výborný způsob jak jíst filé jinak než klasicky upečené. Chutná i dětem :o)