Waldorfský salát s tofu zálivkou

Recept spojující suroviny k sobě tařka nespojitelné. Avšak vše je možné a tento salát jen dokazuje, jak se vyplatí vymýšlet stále nové kombinace a experimentovat. Vyzkoušejte a uvidíte.

Ingredience

  • 2 menší jablka
  • 2 hrušky
  • 3 řapíky celeru
  • 20 g rozinek
  • 30 g sekaných jader vlašských ořechů

Na zálivku:

  • 200 g tofu natural
  • 50 g bílého jogurtu (do 3 % tuku)
  • 3 lžíce medu
  • šťáva z 1 pomeranče
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • hřebíček, kardamon

Postup

Nejdříve si všechny suroviny na zálivku rozmixujeme. Poté si omyjeme jablka, hrušky a řapíky celeru a nakrájíme je nadrobno. Takto připravené ovoce a zeleninu dobře promícháme s rozinkami, vlašskými ořechy a zalijeme tofu zálivkou. Podáváme mírně vychlazené v miskách.