Zapečené brambory s bazalkovým tofu

Tofu je čistě rostlinného původu. Vyrábí se ze sojových bobů pomocí siřidla. Neobsahuje nasycené mastné kyseliny a tedy cholesterol jako maso živočišného původu. Obsahuje velké množství esenciálních aminokyselin. V kombinací s bramborem, zeleninou, sýrem a bazalkou vytvoříte dokonalou večeři či oběd.
Ingredience
- 700 g nových brambor zhruba stejné velikosti a tvaru
- 3 větší rajčata / zhruba 300 g /
- 180 g tofu s bazalkou / Lidl / – /možno použít jiné oblíbené tofu např. marinované či uzené /
- 1 větší cibuli
- 3 stroužky česneku
- 200 g sýru eidam / 30% tuku v sušině /
- řepkový olej na potření
- sušená bazalka
Postup
Jako první nakrájejte na tenké plátky brambory a uvařte v osolené vodě do poloměkka.
Mezi tím si cibuli, rajčata, sýr eidam a tofu nakrájejte na plátky a česnek na malé kousky.
Na talíři si vytvořte 2 komínky – 1. s plátkem vařené brambory a na něm tofu a 2. komínek s plátkem rajčete, na něj kolečko cibule, plátečky česneku, sýr a posypte bazalkou.
Nyní předehřejte troubu na 200 stupňů a vyložte plech pečícím papírem, který pomažte olejem. Velikost plechu neřešte, pokud řada končí v polovině, plátky díky sýru drží pohromadě.
Začněte dávat komínky 1 a 2 za sebe na plech a na konec řadu potřete olejem pomocí mašlovačky a zlehka posypte bazalkou.
Dejte péct na 200 stupňů na 30 minut. Hotovo!
Přejeme vám dobrou chuť !
Rézi
Tento recept vypadá skvěle. Kolik je to prosím porcí?