Zapečené papriky plněné rýží

Pokrm, který může mít tisíc podob. Je velmi snadný na přípravu a můžete u něj využít i potraviny zbylé z minulého dne. A vytvoříte tak velmi chutnou lehčí večeři.

Tento recept je velmi snadný a především umožňuje spoustu nejrůznějších obměn. Papriky můžete mít jakékoliv barvy, abyste oživili jídelní stůl. Také místo paprik můžete použít lilek nebo cuketu. I to s čím smícháte rýži je zcela na vás. Navíc při přípravě můžete tak snadno zužitkovat potraviny, které vám zbyly z jiného dne.

Ingredience

  • 4 kusy červené papriky
  • 1 cibule
  • česnek
  • olivový olej
  • rýže (doporučuji parboiled)
  • rajče
  • podušené houby
  • kuřecí maso či kuřecí šunka (záleží na vás)
  • nastrouhaný sýr (eidam 30% tuk v sušině) (můžete přidat i trošku nivy nebo goudy, abyste papriky „navoněly“)
  • sůl
  • pepř

Postup

Nejprve si rozehřejeme troubu na 180°C. Poté papriky zbavíme jader a podélně rozřízneme, omyjeme. Rýži, buď čerstvě uvařenou nebo zbytek z druhého dne, smícháme s orestovanou cibulkou na olivovém oleji, prolisovaným česnekem, houbami, rajským jablíčkem. Můžete přidat i kousek kuřecího masa či šunky, záleží na vás. Vše promícháme i s nastrouhanými sýry. Dále osolíme, opepříme, dochutíme podle své chuti a plníme. Papriky pečeme nejlépe na pečícím papíře, abychom nemuseli vymazávat plech tukem. Až papriky změknou je jídlo hotovo. Počítejme tak 20 – 30 min. Můžeme podávat s chlebem nebo bramborovou kaší anebo samotné jako lehkou večeři.