Zapečený pangas s bramborami a koprem

Recept, ve kterém opět hraje hlavní roli ryba pangas, která se stává velmi populární právě kvůli absenci kostí, což uvítá určitě mnoho jedinců, kteří nekonzumovali ryby právě kvůli nim.

Ingredience

  • 400 g filetu z pangase
  •  5 větších brambor
  • mražená zelenina – Francouzská směs (množství dle velikosti zápékací mísy)
  • kopr nadrobno nakrájený (asi hrst)
  • 150 ml nízkotučného mléka
  • 2 vejce
  • 100 g eidamu 30 % t.v s.
  • lžíci řepkového oleje na vymazání formy (můžete použít i olivový – nemusí být extra virgin)
  • kmín
  • sůl
  • koření na ryby
  • pepř

Postup

Zapékací mísu pokapeme řepkovým olejem a rozmažeme i po stranách. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme si na silnější plátky. Ty naskládáme na dno mísy a mírně osolíme a okmínujeme.

Francouzskou zeleninovou směs necháme chvílli nahřát nad párou a poté dáme na brambory. Pangase posypeme kořením na ryby, kmínem a položíme na francouzskou směs. Takto dáme mírně zapéct na 15 minut na 200 °C.

Mezitím si bokem smícháme mléko, vejce, kopr a můžeme trošku opepřit a osolit. Také do této směsi nastrouháme sýr. Touto směsí polijeme rybu, Nakonec si nastrouháme sýr eidam a navršíme ho na pangase. Pečeme ještě asi okolo 30 – 40 min v troubě.